Kategorije
New Arrival

ČAROLIJA POKLONA

Razlog darivanja

Darivanje dragih nam osoba čin je ljubavi i poštovanja. To je čin koji mora doći iz srca. Kada poklanjate darove, poklanjate svoje emocije a pritom ne želite ništa zauzvrat. Učiniti da se netko osjeća posebnim je više nego dovoljan razlog da nekoga obradujete poklonom. Poklonima nekoj osobi pokazujete  da ste razmišljali o njoj.
Iako je lijepo primati poklone, s druge strane postoji osjećaj zadovoljstva kada znate da ste vi taj koji poklanja, da ste vi taj koji je dragoj vam osobi stavio osmjeh na lice. Takve geste se ne mogu mjeriti novčanom vrijednosti. Sreća koju dobivate otvarajući poklon samo je privremena, ali darivanje pruža iskustvo ispunjenja i zadovoljstva  koje traje dugo vremena.

Od malena učimo o osjećaju zadovoljstva koje darivanje pruža. Roditeljima dajemo dobre ocjene koje ih usrećuju. Djeca su sretna zbog uspjeha u školi i zadovoljna zbog toga što su roditelji sretni. Dokazano je da nas čin davanja poklona čini sretnijima nego primanje poklona. Nije važno koliko je dar vrijedan sve dok je od srca.

Pokloni kao izraz ljubavi

Davanje poklona samozatajan je čin i jedan od najboljih načina jačanja odnosa. Ako ste u prijateljstvu ili vezi, uvijek biste trebali drugoj osobi pokazati koliko vam je stalo do njega ili nje. Ne morate čekati priliku da biste dali dar.  Iznenadite njega ili nju samo da pokažete koliko volite tu osobu.

Pokloni za proslavu rođendana

Rođendan osobe poseban je dan koji se treba slaviti svake godine. Ne postoji dobna granica za to bez obzira na to je li osoba mlada ili zrela, važno je posvetiti joj posebnu pažnju tijekom njenog posebnog dana. Napraviti da se netko osjeća posebnim može se postići pažljivim poklonom, odabirom cvijeta, sata, odjeće i slično. Važno je da vaš poklon pokazuje da cijenite nekoga posebnog.

Pokloni kao znak zahvale

Kažu da djela govore glasnije od riječi i da ne postoji bolji način da kažete da nekoga cijenite nego darivanjem. Pokloni ne moraju biti skupi. Možete zahvaliti ocu, majci, sestri, bratu ili bilo kome tko je učinio nešto za vas. Znak zahvalnosti je od srca, posebno ako se daje iskreno. Poduzeća i vlasnici tvrtki također se mogu zahvaliti zaposlenicima za njihov naporan rad ili za njihov poseban doprinos poslu. To motivira radnike i daje im volju im da rade bolje. Zahvalnost može učiniti čuda ako je od srca. Postoje slučajevi kada se morate zahvaliti ili odužiti nekome tko vam je pomogao ili pružio uslugu. Poklanjanje je najbolji način kojim se može pokazati da ste zahvalni.

Davanje darova kako bi ostali s nekim u kontaktu

Ako neku osobu ne viđate često, to ne bi trebalo biti izgovor da se s tom osobom pokvari odnos. Naime, pokloni mogu pomoći u jačanju odnosa. Možete dati dar da ostanete u kontaktu i zadržite tu osobu u svom životu. Draga osoba uvijek će vas se  sjetiti kada će vidjeti ili koristiti poklone koje ste joj poklonili.

Pokloni za obljetnice

Važno je da se bračni parovi prisjete dana svoje obljetnice. Taj poseban dan najčešće se obilježava darivanjem. Obljetnice postoje i u poslovnom svijetu. Možete pokloniti simboličan poklon poslovnim suradnicima za obljetnicu vaše suradnje. To  je jedan od načina pokazivanja da ih se sjećate tijekom posebnih trenutaka vašim poslovnim danima.

Pokloni za novi dom

Možda nemate vremena pomoći nekome da se preseli ili uredi novi dom, ali možete toj osobi pokloniti neku sitnicu za novi početak. Nova kuća je veliki korak, posebno za ljude koji osnivaju vlastitu obitelj.
Ako ste dobili pozivnicu za zabavu povodom useljenja, uobičajeno je da morate donijeti poklon novim vlasnicima doma. Također je prikladno donijeti poklon za vrijeme prvog posjeta novom domu vašeg prijatelja. Pokloni bi mogli biti nešto što mogu upotrijebiti u novoj kući. Korisni darovi savršeni su za ovu prekretnicu u životu.

Pokloni za napredovanje ili novi posao

Novi posao ili napredovanje nešto je što ljude uzbuđuje. To je događaj koji se mora obilježiti, a možete ga učiniti još posebnijim tako što ćete osobi koja je napredovala u poslu pokloniti prigodni poklon. To znači da dijelite njihovo uzbuđenje i da ste sretni zbog njihova postignuća.

Pokloni za ispriku

Postoje slučajevi kada griješite, a jednostavno izvinjenje nije dovoljno da vam druga strana oprosti. U vrijeme kada riječi nisu dovoljne, najbolje je to izraziti darom. Pokazat će da vam je stvarno žao zbog onoga što ste učinili ili možda propustili.

Zapamtite, bez obzira koji je razlog za darivanje, najbolji su pokloni  koji dolaze iz srca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)